EN | TR

Müdür Mesajı

Sevgili Gençler;

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz 21 Mayıs 2020 tarihi Yükseöğretim Genel Kurulu kararı ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde kurulmuştur.

Meslek Yüksekokulumuz; Gıda Teknolojisi Programı, Kimya Teknolojisi Programı, Makine Programı , Mekatronik Programı, İklimlendirme ve Soğutma Programı ve Elektronik Teknolojisi Programlarıyla eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulu olarak vizyonumuzu “Tercih edilen ve saygın bir teknik Meslek Yüksekokulu olmak”, misyonumuzu ise “Sanayinin beklentilerine cevap veren yeterli bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanmış teknik elemanlar yetiştirmek” ve “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile sürekli yakın iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalarla bölgenin gelişimine ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlamak” olarak belirlemiş bulunmaktayız.

Belirlemiş olduğumuz misyon ve vizyonu gerçekleştirebilmek için tecrübeli ve kendi alanlarında seçkin öğretim üyeleriyle birlikte iç ve dış paydaşların da görüşü alınarak ders müfredatlarımız özenle hazırlanmıştır.

Sevgili öğrenciler, misyon ve vizyonumuzun gerçekleştirilmesi için üniversite ve yüksekokul yönetimiyle birlikte sizlerin de büyük çaba göstereceğinize inanıyorum.

Sizleri geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için bölgemizde bulunan sanayi kuruluşları ile görüşmelerimiz başlamış olup hep daha iyiyi bulmak için çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Daha da genişleyecek olan programlarımız ve akademik kadromuzla siz değerli gençlerimizi Tarsus Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna bekliyoruz.

Eğitim-öğretim yılının; hepimize hayırlı olması, başarı, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.