14 Kasım 2025 Cuma
Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülden GÖKŞEN’in Avrupa Birliği’nin Horizon Europe Programı tarafından eş-fonlanan European Partnership on Sustainable Future of Food Systems (FutureFoods Partnership) kapsamında desteklenen “Knowledge HUB for SPEEDY characterisation, optimisation and scale-up of FERMented, plant-based new foods improving resilience of European Food Systems (SPEEDYFERMHUB)” başlıklı uluslararası araştırma projesi destek almaya hak kazanmıştır.
Proje özeti: Proje, Avrupa gıda sistemlerinin dayanıklılığını artırmak amacıyla bitki bazlı fermente yeni gıdaların karakterizasyonu, optimizasyonu ve üretilmesi üzerine odaklanmaktadır. Gıda mikrobiyolojisi, gıda bilimi ve teknolojisi, analitik kimya, duyusal analiz, tüketici davranışları ve yapay zekâ alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getirerek, yeni nesil sürdürülebilir gıdaların geliştirilmesinde disiplinler arası bir yaklaşım sunmaktadır.
Proje Ortakları: İtalya (Koordinatör), Türkiye, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Fransa, Danimarka, Arjantin
Sayın Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Gülden GÖKŞEN’in aldığı destek için tebrik eder, Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuza sağladığı katkı için de ayrıca teşekkür ederiz.